marți, 20 septembrie 2011

Catarare la Seciu

  Cu vreo 2 saptamani in urma, intr-un inceput de weekend, plec impreuna cu Mircea intr-un mic traseu de vreo 40 km la Seciu. Partile feminine care alcatuiau gasca biciclista de obicei lipseau, speriate probabil de o asemenea urcare. 
Ma intalnesc cu Mircea la iesirea din Ploiesti si plecam pe traseul Poiesti-Bucov-Pleasa-Boldesti-Seciu-Plopu-Bucov-Ploiesti. Pornim la drum si dupa cativa kilometrii de mers lejer se intrezareste deja dealul Seciu.

 Facem o pauza de incarcare a bateriilor in Boldesti apoi ne apucam de urcat.

Prima pauza vine destul de repede dupa un inceput destul de abrupt.

Mircea avand de tras cu vreo 30 kg mai putin decat mine, o zbugheste repede la drum. Ar fi fost necesar si fi-su in spate ca sa mai echilibram balanta.. Imi bag aparatul foto la ghiozdanel si pornesc dupa el. In total 3 opriri pana sus si un kil de apa care desi l-am baut n-a mai ajuns in vezica.

Bucurie mare pe noi odata ajunsi la crama unde ne tragem sufletul aprox. 20 min.

 Peisajul din varful dealului era destul de frumos si se edeau o multime de poteci ca varianta de coborare. Decidem sa pastram drumul asfaltat si dat fiind faptul ca acum urma o binecuvantata coborare lunga cu adrenalina maxima, nu mai facem niciun popas pana la Bucov. In total cam 4 ore petrecute pe drum, putin dificil dar si frumos.

A doua zi urmeaza o drumetie scurta catre padurea de la Crangul lui Bot. O relaxare comparata cu experienta din ziua precedenta si o ocazie pt. mine sa ma dau in ceva spectacol.

Nu prea impresionez pe nimeni decat pe Tudor care imi lasa impresia ca isi dorea cu ardoare sa-mi rup gatul.

De data asta formatia a fost completa. La placinte inainte, au venit si fetele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu